Zsenge karalábéleves

Zsenge karalábéleves

A friss zöldségek, valódi vitaminbombák a szervezetünknek. A karalábé nyersen fogyasztva is kitűnő, de sokféle tavaszi étel készíthető belőle, ilyen például a zsenge karalábéból készített leves.

Zsenge karalábéleves

Hozzávalók:

  • 2 karalábé
  • 3 sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor lestyán
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • só, bors, ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk és mossuk meg. A répát szeleteljük karikára, a karalábét vágjuk kisebb kockákra.

A vajat tegyük egy lábasba, hevítjük fel és szórjuk rá a zöldségeket. Takarjuk le fedővel, és magas hőmérsékleten kezdjük el párolni. Amikor elkezd kicsit pirulni, szórjuk rá a lisztet, pár percig még pirítsuk, majd húzzuk le a tűzről, szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük el és öntsük fel 1,5 liter vízzel.

Tegyük bele a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, lestyánt, sózzuk és szórjuk meg borssal, alacsony lángon, nagyjából 20 percig főzzük.

Amint a zöldségek megpuhultak, keverjük bele a tejfölt, a zúzott fokhagymát, adhatunk hozzá tésztát is, főzzük puhára. Tálalásnál, díszítsük finomra vágott petrezselyemmel.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!