Vegán csokoládétorta narancsos csokoládéval

A puha állagú, szaftos kakaós piskóta gazdag csokoládékrémmel van nyakon öntve. Roppant egyszerű az elkészítése, jól eltartható és igazán finom csokoládés sütemény.

Vegán csokoládétorta narancsos csokoládéval

Hozzávalók:

Tészta:

  • 22,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • másfél teáskanál kávépor
  • másfél teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • 375 ml víz
  • 7,5 dkg kókuszolaj
  • 25 dkg barna cukor
  • másfél teáskanál almaecet

Máz:

  • 60 ml frissen facsart narancslé
  • 2,5 dkg kókuszvaj
  • 5 dkg barna cukor
  • másfél teáskanál kakaópor
  • másfél teáskanál kávépor
  • 1 tábla jó minőségű keserű csokoládé

Összeállítás:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Két lépésben állítjuk össze a tortát, ehhez először a száraz alapanyagokat összevegyítjük egy tálban. Egy másik tálban a kókuszvajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, barna cukrot és az ecetet. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Kivajazott, kapcsos torta formába öntjük. Az igen híg masszát előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.

Közben elkészítjük a narancsos csoki mázat, ehhez a narancs levet és a kókuszvajat gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot, kakaóport és a kávéport. Végül az összetördelt keserű csokoládét tesszük bele. Gőz fölött sima állagúvá keverjük, majd félre tesszük hűlni.

A kihűlt tortára csurgatjuk a mázat és reszelt narancshéjával díszítjük.

Tipp:

Jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, amit ízlés szerint keverhetünk a tésztába.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!