A puha állagú, szaftos kakaós piskóta gazdag csokoládékrémmel van nyakon öntve. Roppant egyszerű az elkészítése, jól eltartható és igazán finom csokoládés sütemény.

Hozzávalók:
Tészta:
- 22,5 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- másfél teáskanál kávépor
- másfél teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 375 ml víz
- 7,5 dkg kókuszolaj
- 25 dkg barna cukor
- másfél teáskanál almaecet
Máz:
- 60 ml frissen facsart narancslé
- 2,5 dkg kókuszvaj
- 5 dkg barna cukor
- másfél teáskanál kakaópor
- másfél teáskanál kávépor
- 1 tábla jó minőségű keserű csokoládé
Összeállítás:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Két lépésben állítjuk össze a tortát, ehhez először a száraz alapanyagokat összevegyítjük egy tálban. Egy másik tálban a kókuszvajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a vizet, barna cukrot és az ecetet. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Kivajazott, kapcsos torta formába öntjük. Az igen híg masszát előmelegített sütőbe tesszük, ahol nagyjából 30-35 perc alatt készre sül.
Közben elkészítjük a narancsos csoki mázat, ehhez a narancs levet és a kókuszvajat gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a barna cukrot, kakaóport és a kávéport. Végül az összetördelt keserű csokoládét tesszük bele. Gőz fölött sima állagúvá keverjük, majd félre tesszük hűlni.
A kihűlt tortára csurgatjuk a mázat és reszelt narancshéjával díszítjük.
Tipp:
Jól illik hozzá a kandírozott narancshéj, amit ízlés szerint keverhetünk a tésztába.
Vélemény, hozzászólás?