Vargabéles

Vargabéles

A túró nagy kedvenc nálunk, főleg ha rétesben van. Talán a legkönnyebben elkészíthető túrós édesség, ami egy kiadós leves után nagyon jól esik.

LilaLicsi - vargabeles

Hozzávalók:

  • 1 csomag rétes tészta / házi készítésű 8 lapos
  • 60 dkg tehéntúró
  • 18 dkg porcukor
  • 5-6 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg száraztészta / kocka vagy metélt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 60 gramm mazsola

Elkészítés:

A tésztát sós, lobogó vízbe főzzük meg, majd az elkészült tésztát szűrjük le és tegyük félre.

Közben a vaníliás cukrot, porcukrot, vajat és tojássárgákat habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a mazsolát, kevés reszelt citromhéjat és jól összekeverjük. A pihentetett metélt tésztát óvatosan a túrós masszához keverjük, majd elvegyítjük benne a fehérjékből felvert kemény habot is.

Egy kivajazott tepsi aljára 4 réteslapot helyezünk mindegyiket olvasztott vajjal megöntözzük és ráöntjük az elkészített túrós masszát. A tetejét befedjük a maradék réteslappal, melyet egyenként olvasztott vajjal locsolunk meg.

Közép meleg sütőben átsütjük, hogy a közepe se maradjon nyers, a teteje pedig ropogósra süljön. 170 fokon nagyjából 25 percig sütjük.

Ezután 10-12 percig szikkadni hagyjuk, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!