Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

A legkedveltebb sós sütemények egyike, a megunhatatlan pogácsa, de ezúttal túrós változatban.

Túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg tehéntúró
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojássárgája a tetejére
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • ízlés szerint szezámmag, köménymag, mák

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, a tehéntúrót szitán törjük át, a hideg vajat durva reszelőn megreszeljük. A lisztbe, ízlés szerint sót teszünk, jól összekeverjük, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk és 3 centiméter vastagságú lappá nyújtjuk.

Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a pogácsákat papírral bélelt sütőlemezre tesszük, tojássárgájával megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, köménnyel vagy reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20-25 perc alatt megsütjük.

A tehéntúrót szitán feltétlenül törjük át, így a túró a tésztamasszában egyenletesen elosztódik. A hideg vajat, azért reszeljük, mert így könnyebb a liszttel és a túróval összegyúrni. Ha lisztet átszitáljuk, levegősebb és könnyebb lesz a tészta.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!