Túrógombóc sütve

Sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos, hiszen nem kell főzni, morzsát pirítani csak betolni a sütőbe. Nagy előnye, hogy gyorsan összeállítható, puha és könnyű viszont gyorsabban fogy, mint a hagyományos.

Túrógombóc sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 80 g pásztói étkezési búzadara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint só
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

Alaposan törjük át a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól dolgozzuk össze. Legalább egy órára tegyük be a hűtőbe.

Közben készítsük el az öntetet, ehhez a tejfölt keverjük ki a maradék tojással, porcukorral és a citrom reszelt héjával.

Tegyük tűzálló tálba a vizes kézzel készített gombócokat, öntsük nyakon az öntettel és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-30 percre. Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is.

2 hozzászólás
  1. Szia!
    Nagyon tetszik a recepted! 🙂
    Segítenél kérlek, hogy kb. mekkora méretű tál szükséges ehhez a mennyiséghez?
    Az öntet teljesen befedi a gombócokat amikor ráöntöd?
    Köszi!

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!