Töltött gomba recept

Töltött gomba

A gombát többféleképpen készíthetjük. A kalapokba tölteléket is tehetünk, így előételnek is kiváló, de körettel tálalva, egy könnyű vacsorát is varázsolhatunk belőle.

toltott-gomba-03

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba, nálam csiperke, lehetőleg nagyobb fejeket választok
  • 2 db tojás
  • 3 db kemény tojás
  • 6 szikkadt zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az olajon megpirítom a kockára vágott hagymát, majd a szeletelt gombaszárakat. A beáztatott zsemléket, egy külön edényben, szintén megpirítom. A kihűlt alapanyagokat, 3 kockára vágott kemény tojást, 2 nyers tojást, a fűszereket alaposan összekeverem. A masszából halmokat teszek a gombára, így panírozom be, majd forró olajban ki sütöm.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, design elemei teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hirdetés