Tejszínes joghurtos őszibarackfagylalt

A tikkasztó hőségben, semmi sem esik jobban, mint egy hűsítő, jeges, gyümölcsös finomság, házias változatban. Fagyizzunk, mert fagyizni nagyszerű dolog.

Tejszínes joghurtos őszibarackfagylalt

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack, tiszta gyümölcshús
  • 2 dl habtejszín
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál eritrit vagy méz (opcionális)

Elkészítés:

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a joghurtot. A barackot mossuk és hámozzuk meg, vágjuk darabokra és botmixer segítségével, pürésítsük.

Tegyük a joghurtos alapba, a citrom levét, reszelt héját, valamint a barackpépet és dolgozzuk össze. Kóstoljuk meg, ha szüksége édesítsük.

Jénai tálba téve, a fagyasztóba tesszük, és 20 percenként átkeverjük. Tálalásnál, gyümölcsdarabokkal vagy tejszínhabbal kiegészítve kínálhatjuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!