Tejszínes gombás hús

Tejszínes gombás hús

Imádjuk a szaftos húsokat. A gombás párosítás, dobogós helyet foglal, a kedvenc ételeink listáján. Könnyen összeállítható remekmű, mely bármelyik asztalon megállja a helyét.

Tejszínes gombás hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell /disznóhúsból is készíthető
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 1 dl tejföl
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 kanálnyi zsír
  • 1 csomó petrezselyem
  • só, bors

Elkészítése:

A tejszínes gombás hús előkészítésénél, a húst felszeletelem, a vöröshagymát kockára aprítom, a gombát csíkokra vagdosom. A tejfölt, egy evőkanál liszttel simára keverem. A hússzeleteket megsózom, kevés lisztben megforgatom és kevés forró zsírban, mindkét oldalát pirosra sütöm.

A maradék zsíron megpárolom a vöröshagymát, hozzáadom a gombát, sót, az őrölt borsot és a finomra vágott petrezselymet. Beleteszem az elősütött hússzeleteket és kevés vízzel puhára párolom. Amint a hús megpuhult, átszedem egy tálba, majd a gombát behabarom a tejfölös szósszal. Ha szükséges, sózom vagy megszórom borssal. Párolt rizzsel tálalom.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!