Tejszínes gombás hús
Imádjuk a szaftos húsokat. A gombás párosítás, dobogós helyet foglal, a kedvenc ételeink listáján. Könnyen összeállítható remekmű, mely bármelyik asztalon megállja a helyét.

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell /disznóhúsból is készíthető
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 1 dl tejföl
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 kanálnyi zsír
- 1 csomó petrezselyem
- só, bors
Elkészítése:
A tejszínes gombás hús előkészítésénél, a húst felszeletelem, a vöröshagymát kockára aprítom, a gombát csíkokra vagdosom. A tejfölt, egy evőkanál liszttel simára keverem. A hússzeleteket megsózom, kevés lisztben megforgatom és kevés forró zsírban, mindkét oldalát pirosra sütöm.
A maradék zsíron megpárolom a vöröshagymát, hozzáadom a gombát, sót, az őrölt borsot és a finomra vágott petrezselymet. Beleteszem az elősütött hússzeleteket és kevés vízzel puhára párolom. Amint a hús megpuhult, átszedem egy tálba, majd a gombát behabarom a tejfölös szósszal. Ha szükséges, sózom vagy megszórom borssal. Párolt rizzsel tálalom.
Vélemény, hozzászólás?