A rizses hús nagyon kedvelt egytálétel, hiszen finom és egyszerű az elkészítése. Ízlés szerint tehetjük változatossá, ha dúsítjuk csemegekukoricával, zöldbabbal, gombával vagy sárgarépával.

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéslapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál paradicsomszósz
- 3 evőkanál étolaj
- 20 dkg zöldborsó
- 30 dkg gomba
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- ízlés szerint só, bors
- 2 csésze rizs
Elkészítés:
A sertéshúst kisebb kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, majd további 8-10 percig együtt pároljuk.
Félrehúzzuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sót. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk.
Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, borsót, majd felöntjük vízzel és kis lángon addig pároljuk, amíg a rizs megduzzad.
A tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 10 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.
Vélemény, hozzászólás?