Tavaszi rizses hús recept

A rizses hús nagyon kedvelt egytálétel, hiszen finom és egyszerű az elkészítése. Ízlés szerint tehetjük változatossá, ha dúsítjuk csemegekukoricával, zöldbabbal, gombával vagy sárgarépával.

Tavaszi rizses hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsomszósz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 csésze rizs

Elkészítés:

A sertéshúst kisebb kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst, majd további 8-10 percig együtt pároljuk.

Félrehúzzuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, borssal, hozzáadjuk a paradicsomszószt, sót. Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk.

Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, borsót, majd felöntjük vízzel és kis lángon addig pároljuk, amíg a rizs megduzzad.

A tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 10 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!