Szicíliai pizza tészta recept

Ez egy igazán remek recept, amit éppen a disznózsír tesz különlegessé. Lágy tészta, testes, egyedi ízvilág jellemzi.

Szicíliai pizza tészta

Hozzávalók:

  • 800 gramm pásztói búza pizzaliszt
  • 200 gramm pásztói étkezési búzadara
  • 500 ml víz
  • 100 gramm disznózsír
  • 10 gramm élesztő
  • 20 gramm só
  • 10 gramm cukor

Elkészítés:

Öntsük tálba a kéz meleg vizet,  oldjuk fel benne az élesztőt, kevés cukor hozzáadásával. Keverjük össze a lisztet és a búzadarát, majd gyúrjuk össze a megfuttatott élesztővel. Amint kezd összeállni a tészta, adjuk hozzá a disznózsírt is, és gyúrjuk amíg teljesen felszívódik, végül dolgozzuk bele a sót is.

Borítsuk lisztezett deszkára és gyúrjuk körülbelül 10 percen keresztül, majd tegyük műanyag tálba, szórjuk meg liszttel, takarjuk le tiszta konyharuhával, tegyük meleg helyre és hagyjuk kelni 3 órán keresztül. Természetesen az egész művelet, robotgép, dagasztó programjával is készülhet.

Amint megemelkedett a tésztánk, borítsuk deszkára, osszuk 4 részre. Szórjuk meg egy kis liszttel, újra fedjük le egy ruhával, és hagyjuk emelkedni további 2 órán keresztül.

Az idő leteltével a tészta már készen áll a sütésre. Tetszőleges feltéttel megszórva süssük 220 fokon nagyjából 15-20 percig. Ez a mennyiségű tészta, 4 gáztepsi méretű pizzára elegendő, amennyiben soknak bizonyul a mennyiség, hűtőben tárolhatjuk a következő felhasználásig.

Szicíliai pizza tészta

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!