Szentgyörgyi palacsinta

Szentgyörgyi palacsinta

A szentgyörgyi palacsinta készítésénél a legtöbb időt, a palacsinta sütése igényli, a mártás készítésénél mandulát használok, így egy selymesen lágy ízvilágú édesség kerül az asztalra.

Szentgyörgyi palacsinta

Hozzávalók:

  • 16 db palacsinta
  • 5 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 marék mazsola, rumba áztatva
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A palacsintákat kisütés után, hármasával összefogva, feltekerem, és 3 centis darabokra vagdosom, a végeit félreteszem.

Egy kivajazott jénai tálba állítom a palacsinta karikákat, lazán egymás mellé, de a tál alját töltsék ki.

A tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a tejszínt, tejet, lágy vajat, mandulát, és a mazsolát. Összekeverem a hozzávalókat, végül a palacsinta végeket is bele keverem.

A mártást elosztom a palacsinták tetején és 180 fokon addig sütöm, míg kicsit megköt a massza.

Közben a tojásfehérjét felverem, teszek bele egy csomag vaníliás cukrot, 10 dkg porcukrot és a baracklekvárt. Rásimítom a palacsinta tetejére és visszatolom a sütőbe, nagyjából 5 perc alatt pirosra sütöm a tetejét is.

A szentgyörgyi palacsinta, frissen, melegen tálalva, nagyszerű fogás.

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. október
h k s c p s v
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!