A sárgarépát sokféleképpen készíthetjük, egyik felhasználási módja, ha köretként készítjük el. A fűszerek remek ízt kölcsönöznek, a méz kiemeli a sült répa ízét. Rántott vagy sült húsok mellé remekül illik, de önmagában fogyasztva is kiváló.

Hozzávalók:
- 2 darab nagyobb sárgarépa
- 1 és 1/2 evőkanál méz
- 1 chili paprika aprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi só
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint aprított petrezselyem
Elkészítés:
A sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk tetszés szerinti méretre. Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a felvágott sárgarépát, adjuk hozzá az aprított chilit. Mérsékeljük a hőfokot, így tegyük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk ízlésünk szerint.
Pároljuk elő a zöldséget nagyjából 5-8 percig, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Az elkészült sárgarépára szórjunk aprított petrezselyem.
Vélemény, hozzászólás?