Sült mézes sárgarépa

A sárgarépát sokféleképpen készíthetjük, egyik felhasználási módja, ha köretként készítjük el. A fűszerek remek ízt kölcsönöznek, a méz kiemeli a sült répa ízét. Rántott vagy sült húsok mellé remekül illik, de önmagában fogyasztva is kiváló.

Sült mézes sárgarépa

Hozzávalók:

  • 2 darab nagyobb sárgarépa
  • 1 és 1/2 evőkanál méz
  • 1 chili paprika aprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi só
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint aprított petrezselyem

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk tetszés szerinti méretre. Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, szórjuk bele a felvágott sárgarépát, adjuk hozzá az aprított chilit. Mérsékeljük a hőfokot, így tegyük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk ízlésünk szerint.

Pároljuk elő a zöldséget nagyjából 5-8 percig, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.

Az elkészült sárgarépára szórjunk aprított petrezselyem.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!