Spagetti tejszínes mártással

Spagetti tejszínes mártással

A fáradt hétköznapok spagettije, egyszerű és gyors, viszont ízletes és gusztusos egytálétel.

Spagetti tejszínes mártással

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti Barilla
  • 20 dkg prágai sonka
  • 10 dkg krémsajt Philadelphia
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 gramm paradicsomszósz
  • 2 dl víz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • kis csokor oregano
  • reszelt sajt
  • 3 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

A spagettit lobogó vízben tegyük fel főni, közben a mártást is el tudjuk készíteni.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, dobjuk rá a kockára vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát, amit szintén pároljunk pár percig. Öntsük fel a paradicsomszósszal, adjuk hozzá a vizet, a tört fokhagymát, sózzuk, szórjuk meg borssal ízlés szerint.

Alacsony lángon, főzzük sűrűre, adjuk hozzá az apróra vágott oreganot és dúsítsuk be a krémsajttal.

Keverjük össze a leszűrt tésztával és reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!