Sajttorta recept

Bárki könnyedén elkészítheti ezt a valóban egyszerű sajttortát, ami gyümölcsszósszal változatosan tálalható.

Sajttorta recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg Detki diabetikus omlós keksz
  • 10 dkg vaj

Töltelék:

  • 30 dkg natúr sajtkrém
  • 8-10 dkg eritrit
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 darab tojás
  • 250 gramm tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rum aroma ízlés szerint

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformába tegyünk sütőpapírt, a széleit kenjük ki olvasztott vajjal. Daráljuk a kekszet késes aprítóban morzsásra, majd adjuk hozzá a puha vajat. Ezt a kekszes morzsát nyomkodjuk egyenletesen szét a sütőforma alján.

A sajtkrémet alaposan keverjük ki az eritrittel, adjuk hozzá a sót, a pudingport és a citrom reszelt héját. A tojásokat egyesével adjuk a masszához, hogy habos tölteléket kapjunk. Öntsük a kekszes alapra és nagyjából 35-40 perc alatt süssük meg. A megsült tortát vegyük ki és tegyük félre amíg kihűl, nagyjából 30 perc.

Közben a tejfölt keverjük össze egy csomag vaníliás cukorral és pár csepp rum aromával. Terítsük rá a kihűlt tortára és süssük még 10 percig.

Az elkészült sajttortát egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Másnap tálaljuk karamell vagy gyümölcsszósszal, illetve tejszínhabbal.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!