Sajttal töltött gomba

Sajttal töltött gomba

A töltelékben az a legjobb, hogy többféleképpen variálható, így változatos ízeket kapunk. Bármilyen húsba vagy zöldségbe tehetjük, ettől még finomabb, ízletesebb lesz a hús vagy zöldség.

Sajttal töltött gomba

Hozzávalók:

  • 4 kocka sajt
  • 1 nagy marék snidling, apróra vágva vagy 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg bacon,
  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 8 db nagy gomba.
  • petrezselyem apróra vágva
  • só, bors

Elkészítése:

A gombák tönkjét kiszedem, meghámozom, vízzel leöblítem. A szalonnát kis kockákra vágom, egy serpenyőben zsírjára sütöm, majd hozzá adom az apróra vágott hagymát és üvegesre párolom. A megpárolt hagymához adom, a tönk szeleteket és a felszeletelt sonkát. Fedő nélkül megpárolom.

Sajttal töltött gomba
A kihűlt töltelékbe keverem, a kocka sajtot és az apróra vágott petrezselymet, ezzel töltöm meg a kalapokat, tetejére szórom a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt elkészül. Tetejét petrezselyemmel díszítem.

1 hozzászólás
  1. Nagyon jól néz ki, ez az étel. Ki fogom próbálni.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!