Rusztikus diplomata torta

Rusztikus diplomata torta

Ez a torta, megkoronázza a befejezést. Gazdag ízű és különleges, hogy megünnepeljük a különleges alkalmakat.

Rusztikus diplomata torta

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 4 evőkanál porcukor

Krém:

  • fél liter tej
  • 4 darab tojás sárgája
  • 120 gramm porcukor
  • 40 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín

Szirup:

  • 50 ml víz
  • 50 gramm barna cukor
  • 25 ml gyümölcslikőr

Elkészítés:

Ahhoz, hogy elkészítsük a rusztikus diplomata tortát, első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle, 2 darab 25 cm átmérőjű kört. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy villa segítségével, szurkáljuk meg a tésztát és süssük 20-25 percig.

A piskóta elkészítéséhez a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját négy evőkanál porcukorral, keverjük habosra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a tojássárgáját. Adjuk hozzá, a négy kanál átszitált lisztet, óvatosan forgatva dolgozzuk össze. Öntsük a masszát, egy 22 centiméteres, kivajazott kapcsos tortaformába, és 180 fokon, 20-25 perc alatt süssük meg. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítéséhez, forraljuk fel a tejet. A négy tojássárgáját 120 gramm porcukorral, keverjük habosra, adjuk hozzá a 40 gramm átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd keverjük csomómentesre. A tejet húzzuk le a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett, öntsük hozzá a tojásos masszát. Tegyük vissza a tűzhelyre és folyamatosan keverve, főzzünk sűrű krémet. A tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.

A hideg tejszínt verjük kemény habbá, egy spatula segítségével keverjük össze a kihűlt krémmel.

A sziruphoz, mérjük ki a vizet, tegyük bele a barna cukrot, a gyümölcslikőrt és addig kevergessük, amíg a cukor felolvad.

Helyezzük a leveles tésztát torta tálra, itassuk át a likőrös sziruppal, majd terítsük rá a sárga krém harmadát. Tegyük rá a piskóta lapot, kenjünk rá krémet, majd fedjük be a második leveles tészta lappal, amit szintén locsoljunk meg a sziruppal.

A maradék krémmel vonjuk be az összeállított tortát és keserű csokoládé reszelékkel díszítsük a tetejét.

Rusztikus diplomata torta

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!