Rozs cipó itthonról

Valljuk be, a kenyér sütés nem tűnik egyszerű feladatnak, ez némiképp hátráltató lehet. Ennek a rozs cipónak az elkészítése, azonban egyszerűbb, mint gondolnánk.

LilaLicsi -rozs-cipo-01

Hozzávalók:

  • 50 dkg rozsliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 330 ml víz
  • másfél teáskanál só
  • 1 teáskanál mag, szezám és rozs keveréke

Elkészítés:

Robotgép táljába teszem a száraz anyagokat, picit keverek rajta, majd fokozatosan adagolom hozzá a vizet. Géppel dagasztom, így a munka nagy részét elvégzi. Dagasztás után, konyharuhával letakarom és bő két órát kelesztem, ezután átgyúrom. Egy jénai tál alját olíva olajjal kikenek és bele teszem a tésztát, majd ismét kelesztem egy órán keresztül. A sütőt előmelegítem 190 fokra, egy tál vizet teszek alulra. A cipót lekenem vízzel, megszórom a magokkal, letakarom fóliával és 45 percig sütöm, ezen a hőfokon. A fóliát levéve, még 10-15 perc alatt ropogósra sütöm.
Me

LilaLicsi -rozs-cipo-02

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!