Ropogós kókuszos tallérok

A régimódi receptnek köszönhetően finom, könnyű és ropogós kekszeket süthetünk, és egyszerűen elkészíthető bármilyen alkalomra.

Ropogós kókuszos tallérok

Hozzávalók:

  • 200 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 140 gramm vaj
  • 140 gramm kókuszreszelék
  • 180 gramm barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A puha vajat, és a barna cukrot robotgép segítségével dolgozzuk habosra. Folyamatos keverés mellett tegyük bele a tojást és dolgozzuk össze.

Adjuk hozzá az átszitált lisztet, sütőport és a szódabikarbónát. Kevergetve adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket és finoman dolgozzuk össze.

Készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Nyújtsuk ki a tésztát fél centiméter vastagságúra, és tetszés szerint szaggassunk formákat belőle.

Sütőtől függően 12-15 perc alatt arany barnára sütjük. A megsült süteményeket még melegen forgassuk bele porcukorba. Fémdobozba téve hetekig tárolható.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!