Rizsfelfújt recept

 

Rizsfelfújt recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 0,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • kb. 8-10 dkg porcukor
  • pici vaj a forma kikenéséhez
  • 10 dkg mazsola /opcionális

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott rizst edénybe tesszük és egy csipetnyi sóval annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Takarék lángon félig puhára főzzük.

Ha a rizs a vizet beitta, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd apránként felengedjük a fél liter tejjel. Időnként megkevergetve puhára főzzük. (Mindig adjunk hozzá egy kevés tejet, ha a rizs az előző felöntést beitta.) Amikor már majdnem megpuhult, hozzákeverünk 5 dkg cukrot és ezzel főzzük készre. Belekeverünk 10 dkg mazsolát, a reszelt citromhéjat és hagyjuk kihűlni.

Közben a három tojás sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral és 5 dkg lágy vajjal, amit óvatosan a kihűlt rizshez adunk. A 3 tojás fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verünk és lazán a rizshez keverjük. Magas peremű tepsit vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, belesimítjuk a rizsmasszát és előmelegített, közép meleg sütőben 35-40 percig sütjük.

Forrón, kockákra szelve, porcukorral meghintve tálaljuk. Málna öntet, sárgabarackíz, csokoládé, karamell öntet illik hozzá.

Tipp:

A kész masszának könnyűnek, habszerűnek kell lennie. Alulról fölfelé kavargatva keverjük a rizshez a habot, hogy ne törjön meg. A cukrot azért adjuk később a rizshez, mert ha együtt főzzük, leragad, esetleg leég.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!