Rizses hús

Rizses hús

Könnyen elkészíthető és kevés hozzávalóval ideális egytálétel, amit egy fáradt nap után is gyorsan összeállíthatunk.

LilaLicsi - rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés comb vagy lapocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors, majoránna
  • 25 dkg rizs

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra szeleteljük, a paprikát és paradicsomot tetszés szerint félbe vagy kockákra vagdaljuk.

Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk és szórjuk meg borssal. Pici vízzel felöntve hozzá adjuk a paradicsomot, paprikát és félig puhára pároljuk. Ha közben zsírjára pirul, pici vízzel pótoljuk.

Amint a hús megpuhult, tegyük bele a rizst, majoránnát, öntsük fel vízzel, hogy éppen csak ellepje és pároljuk készre. Amikor kevés lé van alatta, a tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 15 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!