Rizses hús
Könnyen elkészíthető és kevés hozzávalóval ideális egytálétel, amit egy fáradt nap után is gyorsan összeállíthatunk.

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés comb vagy lapocka
- 3 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só, bors, majoránna
- 25 dkg rizs
Elkészítés:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra szeleteljük, a paprikát és paradicsomot tetszés szerint félbe vagy kockákra vagdaljuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk és szórjuk meg borssal. Pici vízzel felöntve hozzá adjuk a paradicsomot, paprikát és félig puhára pároljuk. Ha közben zsírjára pirul, pici vízzel pótoljuk.
Amint a hús megpuhult, tegyük bele a rizst, majoránnát, öntsük fel vízzel, hogy éppen csak ellepje és pároljuk készre. Amikor kevés lé van alatta, a tűzről lehúzva, hagyjuk még állni nagyjából 15 percig, ez idő alatt a rizs felszívja magát a megmaradt lével.
Vélemény, hozzászólás?