Ribizlis muffin

Ribizlis muffin

Ontja a kert a friss gyümölcsöket, öröm végig sétálni az üde, piros színben pompázó ajándékok között. Gyors és roppant egyszerű muffin készült, ribizlivel alaposan megszórva.

Ribizlis muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg pásztói teljes kiőrlésű búzaliszt (BTKL)
  • 15 dkg eritrit
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg ribizli

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A ribizlit mossuk meg, villa segítségével húzzuk le a szemeket, és tegyük félre.

Keverjük össze a lisztet, cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, tojást, olajat és a citrom reszelt héját.

Csomómentesre dolgozzuk ki a masszát, majd ¾ részig, töltsük meg a tésztával, a muffin formákat. Ebből az adagból 24 db-ot tudunk megtölteni. A kimért tésztába szórjuk a ribizli szemeket, nem kell lisztbe forgatni, nem fog lesüllyedni a gyümölcs.

Ribizlis muffin
Tegyük forró sütőbe, 20-25 perc alatt megsül, de ellenőrizzük tűpróbával. A kihűlt süteményekről vegyük le a papírokat és porcukorral vegyített vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!