Rántott karfiol

Egyszerű étel, de talán a legfinomabb a rántott zöldségek közül. Szeretem a karfiolt és a brokkolit rántva, főleg ha jó ropogós a panírja.

LilaLicsi -rantott-karfiol-01

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag

Elkészítés:

A karfiolt megmosom, rózsáira tördelem és sós vízben teszem fel. Kissé előfőzöm, nem túl puhára, hogy még roppanós maradjon kissé. Közben a tojást felverem, a lisztet, zsemlemorzsát előkészítem. Amint kihűlt a karfiol, beforgatom a lisztbe, majd a tojás következik, végül a szezámmagos zsemlemorzsa. Forró olajban, pár perc alatt, ki is sül. Rizs, saláta, hasáb krumpli illik hozzá, de önmagában fogyasztva is mennyei.

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!