A puszedlinek sok változata van, a receptje is tág határok közt mozog. Az viszont már ízlés dolga, hogy melyiket tartjuk a legfinomabbnak.

Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 40 dkg pásztói liszt (finom és rétes vegyesen)
- 2 darab tojás
- 5 evőkanál darát dió
- 1 dl méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Máz:
- 3 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
Elkészítés:
A porcukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet. Egy nagyobb tálba összekeverjük az átszitált liszteket, a diót, a fahéjat, a citromhéjat, szódabikarbónát és a vaníliát, hozzáadjuk a vajas keveréket és jól összedolgozzuk.
Fél órára lefedjük és pihentetjük (egy éjszakán át is pihentetjük a hűtőben) Pihentetés után a tésztából vizes kézzel nagyjából 3 centiméteres átmérőjű golyókat készítünk, és kikent vagy szilikon papírral bélelt tepsire helyezzük. 160 fokra melegített sütőben, nagyjából 10-12 percig sütjük.
Eközben a tojásfehérjét összevegyítjük a porcukorral és gőz fölött habbá verjük. A puffancsok tetejét beleforgatjuk a habba, majd a sütőlemezre helyezve kissé hagyjuk megszáradni. Fémdobozban tárolva sokáig eltartható.
Vélemény, hozzászólás?