Puszedli recept

A puszedlinek sok változata van, a receptje is tág határok közt mozog. Az viszont már ízlés dolga, hogy melyiket tartjuk a legfinomabbnak.

Narancsos kifli recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg pásztói liszt (finom és rétes vegyesen)
  • 2 darab tojás
  • 5 evőkanál darát dió
  • 1 dl méz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Máz:

  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés:

A porcukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet. Egy nagyobb tálba összekeverjük az átszitált liszteket, a diót, a fahéjat, a citromhéjat, szódabikarbónát és a vaníliát, hozzáadjuk a vajas keveréket és jól összedolgozzuk.

Fél órára lefedjük és pihentetjük (egy éjszakán át is pihentetjük a hűtőben) Pihentetés után a tésztából vizes kézzel nagyjából 3 centiméteres átmérőjű golyókat készítünk, és kikent vagy szilikon papírral bélelt tepsire helyezzük. 160 fokra melegített sütőben, nagyjából 10-12 percig sütjük.

Eközben a tojásfehérjét összevegyítjük a porcukorral és gőz fölött habbá verjük. A puffancsok tetejét beleforgatjuk a habba, majd a sütőlemezre helyezve kissé hagyjuk megszáradni. Fémdobozban tárolva sokáig eltartható.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!