Pilisi rizses hús
A jól elkészített rizses hús, nem csak laktató, de fenségesen finom is, főleg ha még sajttal és gombával is megbolondítjuk.

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka
- 15 dkg gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 25 dkg rizs
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 kiskanál pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajban megpároljuk. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, és zsírjára pirítjuk. Félrehúzzuk, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és megszórjuk borssal.
Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a gombát, paradicsomot, paprikát, az összezúzott fokhagymát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk. Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, felöntjük vízzel és kis lángon megpároljuk.
Az elkészült rizses húst jénai tálba tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokon, pirosra sütjük.
Vélemény, hozzászólás?