Pilisi rizses hús

Pilisi rizses hús

A jól elkészített rizses hús, nem csak laktató, de fenségesen finom is, főleg ha még sajttal és gombával is megbolondítjuk.

Pilisi rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajban megpároljuk. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, és zsírjára pirítjuk. Félrehúzzuk, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és megszórjuk borssal.

Felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a gombát, paradicsomot, paprikát, az összezúzott fokhagymát, majd fedő alatt 35-40 percig pároljuk. Amint a hús megpuhult, beletesszük az átmosott rizst, felöntjük vízzel és kis lángon megpároljuk.

Az elkészült rizses húst jénai tálba tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokon, pirosra sütjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!