Pikáns gombaragu tésztával

Pikáns gombaragu tésztával

A gombás ételeknek egyedi és kellemesen aromás ízük van, ami kakukkfű hozzáadásával jóleső ételkombinációt alkot. Tartalmas, egyszerűen elkészíthető, pikáns étel, csupán fél óra alatt.

Pikáns gombaragu tésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg prágai sonka
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors,
  • 5 szál kakukkfű
  • 250 g orsótészta

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg. A felszeletelt gombát, kevés olajon pároljuk meg, adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, és a kakukkfüvet. Sózzuk, szórjuk meg borssal, és így rotyogtassuk tovább még nagyjából öt percig.

Közben a két evőkanál vajat megolvasztjuk, ehhez hozzáadjuk a lisztet, így pirítjuk pár percig. A tejet fokozatosan adagoljuk a mártáshoz, majd adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, főzzük, tovább két, három perc erejéig.

A kifőzött tésztát, tegyük jénai tálba, majd keverjük össze, a gombát a sajt mártással. Öntsük a gombaragut a tésztára, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Tíz perc múlva szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük pirosra.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!