Paradicsomsaláta recept

A paradicsom az egyik legegészségesebb zöldség. Mindemellett finom is, ezért érdemes változatosan fogyasztani, hiszen mindenki számára ismert és kedvelt saláta készíthető belőle.

Paradicsomsaláta

Hozzávalók:

  • 700 gramm paradicsom
  • 175 gramm mini mozzarella
  • 1 dl fehérborecet
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • csipetnyi só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint, egy fej lilahagyma reszelve
  • ízlés szerint bazsalikom, oregánó vagy petrezselyem

Elkészítés:

Állítsuk össze az öntetet, ehhez keverjük össze a vizet és az ecetet, adjuk hozzá a cukrot, sót és keverjük össze. Ízlés szerint tegyünk bele, reszelt lilahagymát, aprított petrezselymet vagy bazsalikomot és szórjuk meg borssal.

A paradicsomot mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk félbe és szeleteljük fel. A paradicsom karikákat tegyük tálba, tépkedjük rá a mozzarellát, majd locsoljuk meg az öntettel. Negyed órát pihentessük, hogy a paradicsom magába szívja az öntet zamatát.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!