Őzlábgomba rántva

A hétvégi piaci körséta ereklyéje ez a gomba. Óriási kalapja, a mesék illusztrációja ugyan, de más formában is kiaknázhatjuk az általa nyújtott élvezeteket. Többféleképpen készíthető, végül az egyszerű rántott gomba változatot választottam.

Őzlábgomba rántva

Hozzávalók:

  • 1 nagy őzlábgomba
  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • só, ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés:

A tönköt csavarjuk ki, majd a kalapot tisztítsuk meg. Ehhez segítségre lehet a kezünk vagy egy szivacs, amivel a kalapokat végig dörzsöljük.

Őzlábgomba rántva
Nem szükséges alaposan megmosni, csak öblítsük le folyóvíz alatt, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg. Ízlés szerint daraboljuk, vághatjuk négyfelé, félbe vagy hagyhatjuk egészben is.

Az őzlábgombát liszt, felvert tojás, majd zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk és bő, forró olajban megsütjük.

Őzlábgomba rántva
Bevallom, hogy közvetlenül nem sóztam meg a gombát, ellenben a tojásba, több sót szórtam a megszokottnál. Kissé puritán látvány egy tányér nagyságú bundázott gomba, de enyhén roppanós, szaftos, ízletes gomba került a ropogós panír közé. Nagyon egyszerű elkészíteni, de rendhagyó és tökéletes fogást varázsolhatunk az asztalra.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!