Őszibarackbefőtt

Az őszibarack téliesítésének több módja van. Készíthetünk dzsemet, lekvárt vagy befőttet is, ebből a nagyszerű gyümölcsből. Elkészítése roppant egyszerű, így télen is élvezhetjük a zamatát.

Őszibarack befőtt

Hozzávalók:

  • 2 kg őszibarack
  • 3 evőkanál cukor üvegenként
  • szegfűszeg, ízlés szerint

Elkészítés:

Az őszibarackot beáztatjuk, majd váltott vízben alaposan megmossuk. Meghámozzuk, félbe vágjuk, a magot kiemeljük.

Az előkészített, fertőtlenített üvegekbe szépen elrendezzük. A gyümölcs ízétől függően, 2-3 evőkanál cukrot szórunk a tetejére, majd az üveg nyakáig felengedjük vízzel. Simítsuk rá a befőző fóliát, és szorosan tekerjük rá a fedelet.

Egy nagyobb lábas aljára fektessünk újságpapírt, helyezzük rá az üvegeket, engedjük fel vízzel úgy, hogy legalább az üvegek 4/5 részét lepje el a víz.

Fedővel letakarva, tegyük a tűzhelyre, forraljuk fel, majd a hőfokot csökkentve, gyöngyözve főzzük legalább 25-30 percen keresztül.

A fedőt hagyjuk rajta, amíg kihűl, ez nagyjából egy nap, majd az üvegeket megtörölve, tehetjük is a kamra polcra.

Nagyobb mennyiség feldolgozása esetén, a megpucolt barackokat tegyük citromos vízbe, így kerülhetjük el, hogy a gyümölcs megbarnuljon.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!