Non plus ultra recept

Non plus ultra

Leginkább a vidéki lakodalmas édességek között találkozhatunk ezzel a  felülmúlhatatlan habcsókos, aprócska korongokkal, amelyet lekvárral ragasztanak össze. Egyszerűsége rendkívüli, roppanós íze pedig egyszerűen felejthetetlen.non plus ultra

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 20 dkg vaj hidegen
  • 20 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Habhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • 23 dkg porcukor
  • 1 facsarás citromlé

Összeállításhoz:

  • dió
  • jó fajta házi lekvár

Elkészítés:

Első lépésként a tészta hozzávalót gyúrjuk össze, ugyanis amíg a hűtőben pihen a tésztánk, addig elkészítjük a habos masszát. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is és gyúrjunk sima, egyenletes tésztát. Becsomagoljuk és hűtőben pihentetjük.

A tojásfehérjéből, a hozzá adagolt cukorból és a citromléből sűrű, kemény habot készítünk és betöltjük habzsákba.

A tésztát nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A tészta korongokra, kis halmokat nyomunk a habból. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, nagyjából 8-10 percre. Az elkészült süteményeket nyitott ajtónál hagyjuk hűlni.

non+ultra

Amikor langyosra hűltek a korongok, jó fajta lekvárral, kettesével összeragasztjuk.

Tipp:

Sütés előtt a habcsókos masszára szórhatunk darált diót, akár a habba is keverhetjük, mert így ízletesebb lesz a süteményünk. Ismerek olyan változatot is, hogy diót szúrnak a habba, így nem esik le a megsült süteményről a habkorong. Készíthetjük meggy vagy ribizli lekvárral is.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!