Klasszikus édesség, ami leginkább ünnepek alkalmával készül, mennyei illata belengi az egész konyhát, finom, omlós és napokig is tárolható fémdobozban.

Hozzávalók:
- 20 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
- 1 tojássárgája
- 12,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 púpozott evőkanál darált mandula
- 1 teáskanál narancshéj
- pici liszt a kidolgozáshoz
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Szitáljuk át a lisztet és gyúrjuk össze a többi hozzávalóval, tekerjük fóliába, gyúrjunk belőle hengert és tegyük a hűtőbe egy órára.
A lehűlt tésztából kb. másfél centiméter vastag hengereket formálunk, és öt centiméteres hosszúságúra vágjuk. Minden darab végét kissé vékonyabbra nyomkodjuk és befelé fordítjuk.
Sűtőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 10-12 percig világos arany színűre sütjük.
Vélemény, hozzászólás?