A Vancouver-szigeten található város után elnevezett, hagyományos sütemény. Nagyon népszerű Kanadában és Kanadán kívül is. Alapja, egy csokoládés, kókuszos, diós kekszréteg, amire, egy fényűző pudingos réteg, majd csokoládémáz kerül.

Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 35 dkg darált keksz
- 20 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 db tojás
- 10 evőkanál tej
- 10 dkg durvára tört dió
- 15 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor/ főzés nélküli
Máz:
- 9 teáskanál kristálycukor
- 5 teáskanál víz
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
Az alap elkészítéséhez, gőz fölött, főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaót, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd keverjük hozzá a szárazanyagokat és apránként a tejet.

A krémhez szükséges pudingport, keverjük csomómentesre két deciliter hideg tejben. A puha vajat, keverjük habosra a porcukorral, közben a tejszínt verjük kemény habbá. A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adagoljuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet terítsük a kekszes masszára. 30 percre, tegyük a hűtőbe.
Közben készítsük el a kakaómázat. Vonjuk be a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára tegyük vissza a hűtőbe.
Hülyeség a nyers tejben felolvasztani a pudingot, utána a habos vajas krémhez keverni. Soha nem keveredik össze szépen. Akkor már inkább simán, tej nélkül hozzákeverni.
Nekem fel kellett főznöm, mert darabos, ikrás lett.
A hozzávalóknál nem is írja a 2 dl tejet.
Akkor kell, vagy nem???