Mexikói chilis bab
Egy jól elkészített chilis bab, a legfinomabb étel. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató, isteni ízekkel párosítva.

Hozzávalók:
- 50 dkg sovány darált marhahús
- 1 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 csípős paprika felkarikázva
- 2 vörös bab konzerv
- 1 kukorica konzerv
- 500 ml paradicsom püré
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanálnyi őrölt chili
- 1 teáskanálnyi pirospaprika
- só, őrölt bors, kömény, babérlevél
- pici őrölt fahéj
- olaj
- 1,5 dl víz, a bátrabbak cseréljék barna sörre, a vizet
Elkészítése:
Az olajban megpirítom, a kockára vágott hagymát, amint üvegesre pároltam, megszórom a fűszerpaprikával, sózom és borsozom. Hozzáadom a darált húst, a babérlevelet és a paradicsom pürét, 10 percig így rotyogtatom. Utána hozzáadom a karikára vágott paprikákat, majd a babot és kukoricát is belekeverem. Ha szükséges, pici vízzel pótlom az elpárolgott folyadékot. Addig főzöm amíg minden alapanyag puha lesz és szaftossá válik az étel. Utolsó lépésként, a zúzott fokhagymát, köményt teszem bele, egy leheletnyi őrölt fahéjat, így főzőm 5 percig. Tálaláskor pirítóst és természetesen csípős paprikát adok mellé.
Vélemény, hozzászólás?