Mexikói chilis bab

Mexikói chilis bab

Egy jól elkészített chilis bab, a legfinomabb étel. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató, isteni ízekkel párosítva.

Mexikói chilis bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány darált marhahús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 csípős paprika felkarikázva
  • 2 vörös bab konzerv
  • 1 kukorica konzerv
  • 500 ml paradicsom püré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi őrölt chili
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • só, őrölt bors, kömény, babérlevél
  • pici őrölt fahéj
  • olaj
  • 1,5 dl víz, a bátrabbak cseréljék barna sörre, a vizet

Elkészítése:

Az olajban megpirítom, a kockára vágott hagymát, amint üvegesre pároltam, megszórom a fűszerpaprikával, sózom és borsozom. Hozzáadom a darált húst, a babérlevelet és a paradicsom pürét, 10 percig így rotyogtatom. Utána hozzáadom a karikára vágott paprikákat, majd a babot és kukoricát is belekeverem. Ha szükséges, pici vízzel pótlom az elpárolgott folyadékot. Addig főzöm amíg minden alapanyag puha lesz és szaftossá válik az étel. Utolsó lépésként, a zúzott fokhagymát, köményt teszem bele, egy leheletnyi őrölt fahéjat, így főzőm 5 percig. Tálaláskor pirítóst és természetesen csípős paprikát adok mellé.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!