Méteres recept

Azon morfondíroztam, hogy eddig miért nem került be a receptek közé, hiszen többször is elkészítem. Úgy gondolom, nem kell bemutatnom ezt a süteményt, mert még most is nagy népszerűségnek örvend. Ünnepekre érdemes elkészíteni, mert nagyon kiadós és finom.

Méteres

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 1 dl meleg víz
  • 1 dl olaj
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 kanál meleg víz

Krém:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál rum
  • 1 csomag puncs pudingpor, főzés nélküli
  • 2,5 vagy 3 dl tej

Máz

2 darab őzgerinc sütőforma

Elkészítés:

A négy tojássárgáját alaposan kikeverjük 25 dkg porcukorral, majd lassan hozzáadunk 1 dl olajat, 1 dl meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját.

A tésztát két részre osztjuk. Fél adagot, vagyis a sárga tésztát, kivajazott őzgerincformába töltjük. A másik felébe tegyünk 2 evőkanál kakaót, és egy kanál meleg vizet, ezután töltsük a másik őzgerincformába.

180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 25-35 perc alatt megsül. Az elkészült süteményt kiborítjuk a formából, hagyjuk teljesen kihűlni.

Eközben készítsük el a krémet, amihez a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel. A 15 dkg cukrot elkeverjük a vajjal és a rummal, majd a kihűlt pudingot is hozzáadva, habosra keverjük.

Méteres összeállításához a tésztát a sütőbarázda mentén szeleteljük fel, minden szeletet krémmel megkenünk. Egy szelet sárga tészta, krém, majd egy szelet barna tészta, krém változatban, addig ismételjük a műveletet, amíg minden hozzávalót felhasználunk. Ezzel a módszerrel, két rúd süteményt készítünk, mivel egyben nagyon hosszú lenne.

Az elkészült süteményt legalább 2 órára tegyük be a hűtőbe. A lehűlt süteményt kakaó mázzal vonjuk be, és ferdén szeleteljük fel. Minél nagyobb szögben szeleteljük annál több tészta, és krém réteg látszik.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!