Mennyei fahéjas csiga

Mennyei fahéjas csiga

Gyorsan elkészíthető, isteni finom, foszlós. Kár, hogy az illatát nem tudom ide varázsolni.

LilaLicsi - fahejascsiga-01

Hozzávalók:

Tészta:

  • 375 ml tej
  • 10 dkg vaj
  • 70 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 zacskó instant élesztő, 1 vaníliás cukor, pici só

Töltelék:

  • 13 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál fahéj őrölve
  • 2 marék dió

Elkészítés:

Először a tésztát készítem el, ehhez a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítem. (nem forralom) Én a robotgéppel dagasztottam, így ennek a táljába szórtam a lisztet, a sót, a vaníliás cukrot és az élesztőt. A tojásokat előtte kicsit felvertem és a liszthez öntöttem. Beleöntöm még a langyos tejet és a gép szépen elkészítette. A tál faláról szépen leválik a tészta, amikor elkészül. Így kaptam egy nagyon rugalmas tésztát, amit most keleszteni sem kell.

Amíg a tészta készült, addig a puha vajat, a cukrot, a fahéjat és a diót összekevertem. A tésztát enyhén lisztezett deszkán 40×50 cm-es téglalap alakúra nyújtottam. Erre terítem el a fahájas krémet. Végül a tésztát feltekerem és szeletekre vágom. A tepsin hagytam 30 percet, így a duplájára kelt. A sütőt 190 fokra melegítem, papírral kibélelt tepsire fektetem a fahéjas karikákat, tetejüket olvasztott vajjal megkenem és mehet a sütőbe. 20 perc alatt szép pirosra sültek. Nagyon gyorsan el lehet készíteni, és isteni finom!

 

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. október
h k s c p s v
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!