Medvehagymás pesto recept

Medvehagymás pesto

Egyszerű és remek pesto recept, amit fogyaszthatunk pirítósra kenve, tésztához keverve vagy sült húshoz adva.

LilaLicsi - medvehagyma-salata-00

Hozzávalók:

  • 100 g medvehagyma,
  • 30 g fenyőmag, (ízlés szerint dió, tökmag)
  • 70 g parmezán sajt, ízlés szerint mással is helyettesíthetjük
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • só, bors,

Elkészítés:

A medvehagymát mossuk és szárítsuk meg. Kisesebb serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot.

Tegyük késes aprítóba a medvehagymát, a pirított fenyőmagot, a lereszelt parmezánt, sót, borsot, és az olívaolajat, majd turmixoljuk krémesre.

Végül töltsük tiszta üvegekbe. Felhasználásig tartsuk hűtőben, így két hétig is tárolható.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!