Mediterrán spagetti

Mediterrán spagetti

Egyszerű, de remek étel, gyorsan elkészül, mégis ízletes, különleges és egészséges egytálétel.

Mediterrán spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 cukkini
  • 3 nagyobb sárgarépa, kockára vágva
  • 2 nagyobb fej gomba
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 5-6 darab aszalt paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 2 dl paradicsom szósz
  • 2 dl víz
  • reszelt sajt ízlés
  • só, bors
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 500 gramm tészta

Elkészítés:

Mossuk és tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát vágjuk apróra, a cukkinit csíkokra, a gombát nagyobb darabokra szeljük. Tisztítsuk meg a húst is, és vágjuk kockákra, szórjuk meg sóval és borssal.

Egy serpenyőbe, öntsünk olajat, a vöröshagymát, sárgarépát pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a cukkinit, gombát, aszalt paradicsomot és pároljuk puhára. Sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a tört fokhagymát, öntsük fel a paradicsom szósszal, keverjük bele a krémsajtot és forraljuk fel.

A spagettit sós, forró vízben tegyük fel főni.

Közben hevítsünk fel olajat egy lábosba, majd a csirkemell kockákat pirítsuk aranybarnára, végül adjuk hozzá a mártást. Ha szükséges, öntsünk pár kanállal a tészta vizéből, pár perc erejéig rotyogtassuk.

A megfőtt spagettit szűrjük le, és az elkészült mártással, gazdagon nyakon öntve tálaljuk. Meg szórhatjuk reszelt sajttal és petrezselyemmel.

 

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!