Mátrai borzaska recept

Otthon is főzhetünk, úgy mint egy séf, és erre a legjobb példa a mátrai borzaska készítése.

Mátrai borzaska recept

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell szeletelve
  • 3 szem nagyobb burgonya reszelve
  • 3 db tojás
  • 2-3 evőkanál pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hússzeleteket szórjuk meg sóval és borssal. Egy kevés olajban keverjünk el egy gerezd fokhagymát, ecset segítségével kenjük végig a húsokat. Tegyük félre, amíg összeállítjuk a bundát.

A lereszelt burgonyát sózzuk meg, hagyjuk állni egy kis ideig, ez nagyjából 10 perc. Ez idő alatt levet enged a burgonya, amit alaposan csavarjunk ki, tegyük egy tálba, szórjuk meg kevés sóval, borssal adjuk hozzá a tojást, 2 evőkanál lisztet, és egy gerezd zúzott fokhagymát.

Sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük az alapanyagokat. A hússzeleteket mártsuk lisztbe, majd a masszába, és forró olajban süssük ki. Arra figyeljünk, hogy az olaj hőmérséklete ne legyen túl magas, lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni. Az elkészült hússzeleteket helyezzük papírtörlőre.

Még forrón tálaljuk, kenjük meg a tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Remekül illik hozzá a petrezselymes burgonya, vagy steak burgonya.

Tipp:

Több fajta húsból is elkészíthető, nagyon finom karajból, szűzpecsenyéből. Ízlés szerint betolhatjuk sütőbe az összeállított szeleteket, 200 fokon, rövid idő alatt olvasszuk rá a sajtot.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!