Marcsa pogácsa recept

Ez az ősrégi recept, még a nagymamámtól maradt meg. Nagyon egyszerű és olcsó sütemény, zűrös reggeleken, egy tea vagy kávé kíséretében kifejezetten jól esik elmajszolni.

Marcsa pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 3 egész tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl langyos tej

Elkészítés:

Az anyagokat két egész tojással, és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.

Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével végig kenjük.

180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percet sütjük.

Tipp:

Annak ellenére, hogy az eredeti recept nem írja, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal vagy lenmaggal. Nagyon gusztusos, ha apróbb pogácsákat szaggatunk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!