Madártej, ahogy én készítem

Madártej, ahogy én készítem

Egy könnyű desszert, ami bármikor elkészíthető. Egy fáradt nap után, jól esik egy kis kényeztetés, ezzel a gyors édességgel.

Madártej ahogy én készítem

Hozzávalók:

  • 7 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 4 darab tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 vanília rúd
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt, 10 dkg cukor, valamint a vanília kikapart belsejével, tegyük fel forrni.

Közben a tojásokat válasszuk szét. A fehérjét, 5 dkg porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, verjük kemény habbá.

A tojássárgáját 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral keverjük habosra.

Kanál segítségével, a tojáshabból formázzunk galuskákat, szaggassuk a forró tejbe, majd egy-két perc múlva fordítsuk meg. A megfőtt galuskákat szedjük üvegtálba.

A tojássárgájához tegyünk pár kanál meleg tejet, keverjük össze, majd folytonos keverés mellett öntsük a forró tejbe. Kevergetve, addig főzzük, míg besűrűsödik.

madartej-01
Halmozzuk az elkészült vanília mártás tetejére a habgaluskákat és hűtsük le. Tálalás előtt, díszíthetjük, reszelt csokoládéval.

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. október
h k s c p s v
« jún    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!