Lecsóalap télire

A lecsó téliesítése nem annyira nehéz feladat. A zamatos paradicsomból és paprikából egyszerűen készíthető vitamindús lecsó, amit télen, sokféle képen használhatunk fel.

LilaLicsi -lecso-03

Hozzávalók:

  • 3 kg paprika
  • 5 kg paradicsom
  • Na benzoát

Elkészítés:

Az egészséges zöldségeket többször megmosom. A paradicsomot apró darabokra szelem, a paprikát kicsumázom és felvagdosom. Az apróra vágott paradicsomot, egy nagyobb edénybe teszem fel főzni. Főzés alatt, egy szószos alap készül a paradicsomból, ekkor teszem bele a feldarabolt paprikát és így főzőm, még további 7-10 percig. Előkészített üvegekbe töltöm, a tetejére késhegynyi benzoátot szórok, majd lezárom és dunsztba teszem. Két nap elteltével mehet a kamra polcra.

 

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!