Lecsó

Lecsó

Szerintem a lecsó akkor jó, ha szaftos, ugyanis jól esik tunkolni. A hagyományos lecsót mindenki másképp szereti, de fenséges étel, jó választás ebédre, vacsorára, de még reggelire is.

LilaLicsi -lecso

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 1/2 kg paradicsom
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 db erős paprika
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 4 db tojás
  • 4 db virsli
  • fűszer paprika, só

Elkészítés:

Szeleteljük a szalonnát kockára és tegyük fel pirulni, közben a hagymát vágjuk csíkokra, dobjuk az üveges szalonnára és fonnyaszuk meg.

A tűzről levéve, adjuk hozzá a fűszerpaprikát valamint a felkockátott paradicsomot, majd a kicsumázott, felszeletelt paprikát és a karikára szelt erős paprikát.

Erős tűzön forgassuk át, majd csökkentve a hőfokot, fedő alatt pároljuk puhára.

Közben a virslit vágjuk karikára, majd adjuk a lecsóhoz. A tojásokat üssük tányérba, verjük fel, és keverjük a megfött virslis lecsóhoz.

Tálaljuk melegen, kínáljunk mellé fehér kenyeret.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!