Lecsó télire

Nem csak az egyszerűsége miatt kedvelem, ugyanis ezt a technikát még a dédmamám mutatta, így akárhányszor készítem, mindig eszembe jutnak a szavai és mozdulatai.

LilaLicsi -lecso-04

Hozzávalók:

  • 5 kg zöldpaprika
  • 3 kg paradicsom

Elkészítés:

Az alapanyagokat alaposan megtisztítom és feldarabolom. Azonnal az előkészített üvegbe töltöm, így nyersen. Az aljára paprika, aztán paradicsom, végül megint paprika kerüljön. Jó alaposan le kell nyomkodni, mert fontos, hogy minél több kerüljön az üvegekbe. A tetejére egy késhegynyi Na benzoátot szórok és így zárom le. Lábasba vizet teszek, ebbe állítom bele az üvegeket és így teszem fel főzni. A gyöngyözéstől számított 10 perc múlva zárom el a tűzet. A félre húzott edényt, takaróval lefedem és így hagyom kihűlni.

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!