Lángoló túrós palacsinta

Elkészíteni egyszerű. Az asztalunkra sem először kerül, hiszen a légiesen könnyű túrókrémmel töltött, lángoló túros palacsinta, igazi finomság.

Lángoló túrós palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta 20 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola, rumba áztatva

Vanília mártáshoz:

  • 4 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A palacsintához a tejet, tojást, olajat és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A szénsavas vizet, apránként adagoljuk hozzá, keverés után, a tészta könnyen süthető. Az első sütés előtt a forró serpenyőbe, pici olajat öntünk és annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.

A töltelékhez a túrót, a tojás sárgáját, tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, vajat, reszelt citrom héját és a mazsolát összekeverjük. A tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a túrós masszába keverjük. Egy jénai tálat kivajazunk, a palacsintákat, megtöltjük a túrós krémmel, háromszögletűre hajtjuk vagy feltekerjük és a tálba fektetjük.

A lángoló túrós palacsintához szükséges mártáshoz, a tejfölben alaposan elkeverünk egy tojást, egy csomag vaníliás cukrot, három evőkanál porcukrot, az elkészült mártással nyakon öntjük a palacsintákat. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt elkészül. A forró palacsintákra öntjük a rumot és meggyújtjuk.

4 hozzászólás
  1. Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni! Köszönöm a cikket!

  2. Nagyon guszta.
    Elfogom készíteni.

    • Kedves Éva!
      Finom édesség, érdemes megkóstolni. Köszönöm szépen 🙂

Vélemény, hozzászólás?


Naptár

2020. február
h k s c p s v
« jún    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!