Kuszkuszos csokoládétorta
Bátran használjunk kuszkuszt édes ételek elkészítéséhez is, könnyen elkészíthető és változatosan variálható.

Hozzávalók:
- 300 gramm kuszkusz
- 300 ml tej
- 150 gramm barna cukor
- 150 gramm keserű csokoládé
- 4 db tojás
- 100 gramm tört babapiskóta
- 100 gramm vaj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, a cukor és citromhéj hozzáadásával. A kimért kuszkuszt tegyük tálba, majd a forró cukros tejet öntsük rá, fedjük le 15 percre, had szívja fel a folyadékot.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját előbb keverjük ki a puha vaj felével, majd az olvasztott csokoládéval.
Közben a fehérjét verjük kemény habbá. Az összetört babapiskótát, dolgozzuk össze 50 gramm olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.

Spatula segítségével keverjük össze a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Öntsük a keveréket a babapiskótára és forró sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.
Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is.

Vélemény, hozzászólás?