Kuszkuszos csokoládétorta

Kuszkuszos csokoládétorta

Bátran használjunk kuszkuszt édes ételek elkészítéséhez is, könnyen elkészíthető és változatosan variálható.

Kuszkuszos csokoládé torta

Hozzávalók:

  • 300 gramm kuszkusz
  • 300 ml tej
  • 150 gramm barna cukor
  • 150 gramm keserű csokoládé
  • 4 db tojás
  • 100 gramm tört babapiskóta
  • 100 gramm vaj
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, a cukor és citromhéj hozzáadásával. A kimért kuszkuszt tegyük tálba, majd a forró cukros tejet öntsük rá, fedjük le 15 percre, had szívja fel a folyadékot.

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját előbb keverjük ki a puha vaj felével, majd az olvasztott csokoládéval.

Közben a fehérjét verjük kemény habbá. Az összetört babapiskótát, dolgozzuk össze 50 gramm olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.

Kuszkuszos csokoládé torta
Kenjünk ki vajjal, egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és terítsük szét a babapiskótát.

Spatula segítségével keverjük össze a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Öntsük a keveréket a babapiskótára és forró sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.

Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is.

Kuszkuszos csokoládé torta

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!