Sokszor az egyszerűbb ételek a legnagyszerűbbek. Így van ez a krumplis tésztával is, jóformán minden háztartásban másképp készül, de a legfinomabb ételek között a helye.

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál kacszsír
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- ízlés szerint só, bors
- 500 gramm száraz tészta, nagykocka
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Enyhén sós vízben a tésztát is kifőzzük.
A vöröshagymát lereszeljük, a zsíron megdinszteljük, a tűzhelyről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és megszórjuk borssal. A krumpliról leszűrjük a vizet, rátesszük a vöröshagymára, kissé összetörjük egy villa segítségével.
A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a krumplis alaphoz és keverjük össze.
A krumplis tészta frissen, melegen tálalva a legjobb. Kínáljunk mellé kovászos uborkát vagy ecetes savanyúságot.
Vélemény, hozzászólás?