Krumplis tészta recept

Sokszor az egyszerűbb ételek a legnagyszerűbbek. Így van ez a krumplis tésztával is, jóformán minden háztartásban másképp készül, de a legfinomabb ételek között a helye.

Krumplis tészta

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál kacszsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 500 gramm száraz tészta, nagykocka

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Enyhén sós vízben a tésztát is kifőzzük.

A vöröshagymát lereszeljük, a zsíron megdinszteljük, a tűzhelyről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és megszórjuk borssal. A krumpliról leszűrjük a vizet, rátesszük a vöröshagymára, kissé összetörjük egy villa segítségével.

A megfőtt tésztát szűrjük le, adjuk a krumplis alaphoz és keverjük össze.

A krumplis tészta frissen, melegen tálalva a legjobb. Kínáljunk mellé kovászos uborkát vagy ecetes savanyúságot.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!