Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

A főzelékek, fontosak a táplálkozásunkban, legalább heti egy alkalommal fogyasszunk. A krumplifőzelék gyorsan elkészül, egyszerű és mennyei fogást varázsolhatunk az asztalra.

LilaLicsi - krumplifozelek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • közepes fej hagyma
  • 2 db babérlevél
  • fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockára vágjuk. Öntsük fel annyi vízzel, hogy az ellepje a krumplit.

Beletesszük a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet, sózzuk és megszórjuk borssal. Addig főzzük amíg a burgonya megpuhul, közben elkészítjük a rántást.

Kevés olajon zsemleszínű rántást készítünk. Az elkészült rántást, hozzáadjuk a burgonyához, beletesszük a tört fokhagymát, a csomómentesre kevert tejfölt és forraljuk még 10 percig.

Kínálhatjuk fasírozottal, sült oldalassal, szaftos pörkölttel vagy sült virslivel.

Tipp:

A burgonyafőzeléket, mindig hideg vízben tegyük fel főzni! Sokkal ízletesebb, ha a saját főzőlevével készítjük a rántást.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!