Kovászos uborka

Kovászos uborka

Véleményem szerint, a kovászos uborkából, nem lehet eleget készíteni. A nagy hőségben, még önmagában is elropogtatjuk.

LilaLicsi -kovaszos-uborka-01

Hozzávalók:

  • 1,5 kg uborka kovászolni való, de cukkinit is lehet mellé tenni
  • 2 csokor jókora kapor
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 liter víz
  • 4 evőkanál só
  • egy nagy szelet fehér kenyér

Elkészítés:

2 liter vizet 4 evőkanál sóval, felteszek forrni. Az uborkát folyóvíz alatt jól lemosom, ledörzsölöm. A végeit levagdosom, majd ismét átmosom, így vagdosom be, hosszában. A fokhagymát megtisztítom, a kaprot szintén megmosom, lecsöpögtetem.

Egy alaposan kimosott üveg aljára rakom a kapor felét, majd az uborkát állítva, szorosan, egymás mellé teszem be, végül ismét kaprot teszek és a fokhagymát.

A kenyeret megpirítom és ráteszem az uborka tetejére. A még meleg, de nem forró sós vizet, ráöntöm. Kis tányérral lefedem és meleg, napos helyre állítom, így 3-4 nap alatt beérik.

LilaLicsi -kovaszos-uborka-04
Amikor elkészült, átteszem egy zárható tálba, átszűröm és a hűtőbe teszem. Így több hétig is tárolható.

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!