Köményes szelet

Köményes szelet

Kellemesen szaftos és nagyon ízletes étel, amit roppant egyszerű elkészíteni. Jól illik főzelékekhez, de párolt rizzsel tálalva tökéletes ínyenc fogás lehet ebédre.

LilaLicsi -Köményes szelet

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj,
  • 3-4 gerezd nagyobb fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál liszt
  • ízlés szerint só, bors,
  • 3 evőkanál zsiradék

Elkészítése:

Az előkészített karaj szeleteket ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg borssal.

Serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, majd süssük pirosra a hússzeleteket.

Az elkészült húst tegyük félre egy tálba, majd a maradék zsiradékban pirítsuk meg a lisztet, húzzuk félre adjuk hozzá a fűszerpaprikát és öntsük fel 2 dl vízzel.

A tűzre visszatéve tegyük bele a hússzeleteket és fedő alatt, legalább 20 percen keresztül főzzük.

Amint a hús megpuhult, hozzáadjuk az őrölt köményt, zúzott fokhagymát, forralunk rajta és köret kíséretében tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!