Köményes szelet
Kellemesen szaftos és nagyon ízletes étel, amit roppant egyszerű elkészíteni. Jól illik főzelékekhez, de párolt rizzsel tálalva tökéletes ínyenc fogás lehet ebédre.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj,
- 3-4 gerezd nagyobb fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál liszt
- ízlés szerint só, bors,
- 3 evőkanál zsiradék
Elkészítése:
Az előkészített karaj szeleteket ízlés szerint sózzuk és szórjuk meg borssal.
Serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, majd süssük pirosra a hússzeleteket.
Az elkészült húst tegyük félre egy tálba, majd a maradék zsiradékban pirítsuk meg a lisztet, húzzuk félre adjuk hozzá a fűszerpaprikát és öntsük fel 2 dl vízzel.
A tűzre visszatéve tegyük bele a hússzeleteket és fedő alatt, legalább 20 percen keresztül főzzük.
Amint a hús megpuhult, hozzáadjuk az őrölt köményt, zúzott fokhagymát, forralunk rajta és köret kíséretében tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?