Kókusztorta recept

Kókusztorta

Hozzávalók:

  • 150 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 150 gramm porcukor
  • 5 egész tojás
  • 2 dkg kakaópor

Krém:

  • 250 gramm mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 100 gramm kristálycukor
  • 50 gramm kókuszreszelék
  • 50 gramm natúr kókusz chips

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a porcukorral együtt elektromos habverővel 4-5 perc alatt habosra verjük, amíg kifehéredik és könnyű lesz. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport. Kivajazunk és kilisztezünk egy 18 cm-es kapcsos tortaformát, beleöntjük a tésztát és 30-35 percre betesszük sülni. Tűpróbával ellenőrizzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

A mascarponét elkeverjük a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd óvatosan belekeverjük a keményre felvert tejszínhabot. A kókuszkrémnek kicsivel több mint a felét rétegenként a tortába töltjük, a maradékkal bevonjuk kívülről.

A natúr kókusz chips-et a tortára szórjuk és 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, design elemei teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hirdetés