Kókusztorta recept

Kókusztorta

Hozzávalók:

  • 150 gramm pásztói búzafinomliszt (BL-55)
  • 150 gramm porcukor
  • 5 egész tojás
  • 2 dkg kakaópor

Krém:

  • 250 gramm mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 100 gramm kristálycukor
  • 50 gramm kókuszreszelék
  • 50 gramm natúr kókusz chips

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat a porcukorral együtt elektromos habverővel 4-5 perc alatt habosra verjük, amíg kifehéredik és könnyű lesz. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport. Kivajazunk és kilisztezünk egy 18 cm-es kapcsos tortaformát, beleöntjük a tésztát és 30-35 percre betesszük sülni. Tűpróbával ellenőrizzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 részre vágjuk.

A mascarponét elkeverjük a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd óvatosan belekeverjük a keményre felvert tejszínhabot. A kókuszkrémnek kicsivel több mint a felét rétegenként a tortába töltjük, a maradékkal bevonjuk kívülről.

A natúr kókusz chips-et a tortára szórjuk és 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!