Kókuszos kosárka

Kókuszos kosárka

Édes, kis bűnözés, maximális élvezettel. A kókuszos kosárka bármivel megtölthető és hamar elkészül.

Kókuszos kosárka

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg lágy margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • barack lekvár
  • 10 dkg török mogyoró
  • 1 tábla keserű csokoládé

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát és tegyük a hűtőbe, fél órára. Addig a kókuszos kosárka töltelékét készítjük el. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apródonként, hozzá adjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is bele keverjük.

A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk, amivel a kosárkákat kibéleljük. A tésztába tegyünk barack lekvárt és kanalazzuk rá a kókuszos masszát. Tegyük előmelegített sütőbe, így 180 fokon, 30 perc alatt készül el. Amint kihűlt, könnyen ki tudjuk borítani a  formából. Porcukorral meghintve, tálaljuk.

A barack lekváron kívül, fele-fele arányban, mogyorót és csokoládé kockát is tettem a tésztára, majd erre halmoztam a kókuszos masszát.

Vélemény, hozzászólás?


A Lilalicsi valamennyi oldalának, aloldalának tartalma, designelemei szerzői jogvédelem alatt állnak, így ezek teljes vagy részleges másolása, módosítása, bármilyen célra történő felhasználása nem engedélyezett!

Az oldalakon található információk teljes vagy részleges utánközlése kizárólag a szolgáltató írásos beleegyezésével történhet!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevélre!